Hoe kunnen wij helpen?
Categorieën
< Alle onderwerpen

Hoe kan ik het WordPress dashboard beveiligen met 2 Factor Authentication?

Naast de algemene beveiliging van een WordPress website zoals uitgelegd in de handleidingEen WordPress website beveiligen” is het ook belangrijk om uw WordPress Dashboard goed te beveiligen. Een goede manier om uw WordPress Dashboard te beveiligen is door 2 Factor Authentication te gebruiken.

Met 2 Factor Authentication heeft u uw wachtwoord en een speciale code nodig om in te kunnen loggen. Deze code wijzigt iedere minuut zodat deze ook niet met meerdere pogingen achterhaald kan worden. U kunt de code altijd opvragen met een app op uw smartphone, zo heeft u altijd de juiste code.

 

Volg de stappen hieronder om 2 Factor Authentication in te schakelen:

1) Log in op uw WordPress Dashboard zoals hier staat uitgelegd

2) Installeer WordFence zoals hier staat uitgelegd wanneer u dat nog niet gedaan heeft

3) Klik in het menu op WordFence en vervolgens op Login beveiliging

4) Installeer op uw smartphone de Google Authenticator app

5) Klik in de Authenticator app op + en scan de QR-code

6) Vul de code in het scherm in en klik op Activeer

Wanneer u nu uitlogt en opnieuw inlogt op uw WordPress Dashboard dan wordt eerst om het wachtwoord en vervolgens om de code uit de app gevraagd. Uw WordPress Dashboard is nu veel beter beveiligd en de kans dat hackers hierop kunnen inloggen is een stuk kleiner geworden.

Heeft u nog vragen aan de hand van bovenstaande instructies of kunnen wij u ergens anders bij helpen? Neem dan contact met ons op per e-mail of via de chatknop rechtsonder op deze pagina.

Inhoudsopgave