Doordat WordPress veel gebruikt wordt voor het bouwen en onderhouden van websites wordt er ook door hackers en kwaadwillenden veel gebruik gemaakt van lekken in WordPress en plugin’s. Het is dan ook van groot belang om uw WordPress website optimaal te beveiligen zodat de kans dat deze gehackt wordt veel kleiner is. 

Uiteraard kunt u uw WordPress website ook door ons laten beveiligen en laten controleren op hacks hiervoor kunt u een Managed WordPress pakket bij ons afnemen. 

Om uw website te beveiligen dient u de volgende stappen te doorlopen:

1) Log in op uw WordPress Dashboard (domeinnaam.ext/wp-admin).

2) Klik op Plugins

3) Klik op Nieuwe Plugin

4) Vul bij Plugins zoeken in: Wordfence

5)  Klik bij Wordfence Security – Firewall & Malware Scan op Nu Installeren

6) Nadat de installatie voltooid is klikt u op Activeren

7) Vul Uw E-mail adres in en klik op Continue

8 ) Klik nu op No Thanks

De Wordfence Plugin begint nu met het beschermen van uw website. Doordat Wordfence zelflerend is kan het een aantal dagen duren voor deze optimaal werkt.

Indien er vreemde activiteit op uw website wordt waargenomen dan zal Wordfence u hierover een mailtje sturen zodat u direct kunt ingrijpen wanneer dit nodig is. 

Wij raden altijd aan uw WordPress website en plugin’s regelmatig bij te werken zodat er geen verouderde software met lekken op uw website aanwezig is.

De WordPress Webhosting pakketten zijn standaard voorzien van een firewall zodat de meeste aanvallen automatisch worden afgeslagen. Mocht er ondanks alles toch iets fout gaan dan bewaren wij tot 30 dagen terug backups van uw website. 

Heeft u nog vragen aan de hand van bovenstaande instructies of kunnen wij u ergens anders bij helpen? Neem dan contact met ons op.