Domeinnamen

De juiste domeinnaam vormt de basis voor een goed vindbare en succesvolle website. Bij ons kunt u kiezen uit meer dan 500 verschillende domeinnaam-extensies. Wanneer u een domeinnaam bij ons registreert, bieden wij een gratis DNS-service aan en kunt u deze gemakkelijk koppelen aan onze andere producten. Domeinnamen hebben bij ons een vaste prijs die ook geldig is na het eerste jaar.

Extensies

Wij bieden ruim 500 verschillende extensies aan, staat de extensie die u zoekt er niet tussen? Neem dan even contact met ons op, vaak kunnen wij de extensie dan toch leveren.

Gratis Domeinnaam

Bij al onze webhosting-pakketten leveren wij een gratis .NL domeinnaam. U krijgt deze domeinnaam gratis zo lang het webhosting-pakket wordt afgenomen. De gratis .NL domeinnaam wordt niet na 1 of meerdere jaren alsnog aan u berekend.

Domeinnaam verhuizen

Het verhuizen van een domeinnaam is relatief eenvoudig en begint met het bestellen van de gewenste domeinnaam. In de winkelwagen kunt u vervolgens de verhuiscode, ook wel bekend als een ‘EPP-code’ of ’transfer code’ invoeren.In sommige gevallen kan het nodig zijn om de domeinnaam vrij te geven bij de vorige leverancier.

Nadat de bestelling voltooid is wordt de verhuizing automatisch aangevraagd. De verhuizing van een .NL domeinnaam neemt over het algemeen tussen de 2 en 4 uur in beslag. Andere extensies kunnen tussen de 2 uur en 10 werkdagen in beslag nemen.

Nameservers en DNS records

Bij HostingSquad leveren we gratis nameservers voor alle bij ons geregistreerde domeinnamen. U kunt de DNS-records van deze nameservers eenvoudig en snel wijzigen via ons controlepaneel of uw webhostingpakket of VPS.

Om optimale bereikbaarheid te garanderen, hebben we onze nameservers op twee verschillende locaties in Nederland ondergebracht. Doordat de nameservers volledig in eigen beheer zijn, zijn we niet afhankelijk van derden, zo kunnen wij snel ingrijpen wanneer er onverhoopt er een storing optreedt.

Als u naast een domeinnaam ook een webhostingpakket bij ons afneemt, wordt de domeinnaam automatisch aan het webhostingpakket gekoppeld. Hierdoor hoeft u geen wijzigingen aan te brengen in de nameservers of zelf DNS-records aan te maken. De DNS-records kunnen zowel via uw Mijn HostingSquad controlepaneel als via het webhosting controlepaneel worden gewijzigd.

Heeft u hulp nodig bij het aanmaken van DNS-records of het instellen van de juiste nameservers? Wij staan klaar om u te helpen. Neem gerust contact met ons op via chat, tickets, e-mail, of telefonisch.

Registratie van domeinnamen

Domeinnamen worden direct na bestelling automatisch geregistreerd, ook een verhuizing wordt direct uitgevoerd. Wij monitoren iedere registratie of verhuizing. Indien er problemen ontstaan dan lossen wij deze op, wanneer hiervoor extra informatie van uw kant nodig is nemen wij even contact op. Bij HostingSquad hoeft u niet zelf te controleren of een verhuizing of een registratie succesvol verloopt, dat doen wij al voor u.

Heeft u vragen of wilt u graag advies over de registratie of verhuizing van een domeinnaam? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Domeinnamen doorsturen

Wanneer u meerdere domeinnamen aan uw website wilt koppelen dan kunt u deze doorsturen met behulp van domain pointers.

Soms kan het nuttig zijn om meerdere domeinnamen te registreren die naar dezelfde website leiden. Dit kan zijn om uw merk te beschermen, het typefoutenverkeer te vangen of de zichtbaarheid van uw website te vergroten.

Wanneer iemand een van uw domeinnamen in de adresbalk van de browser invoert, worden ze automatisch omgeleid naar uw hoofdwebsite. Hierdoor komen bezoekers altijd op uw website uit, onafhankelijk van welke domeinnaam zij gebruiken. 

Er zijn geen kosten verbonden aan het gebruik van domain pointers.