Naast de algemene beveiliging van een WordPress website zoals uitgelegd in de handleidingEen WordPress website beveiligen” is het ook belangrijk om uw WordPress Dashboard goed te beveiligen. Een goede manier om uw WordPress Dashboard te beveiligen is door 2 Factor Authentication te gebruiken.

Met 2 Factor Authentication heeft u uw wachtwoord en een speciale code nodig om in te kunnen loggen. Deze code wijzigt iedere minuut zodat deze ook niet met meerdere pogingen achterhaald kan worden. U kunt de code altijd opvragen met een app op uw smartphone, zo heeft u altijd de juiste code.

 

Volg de stappen hieronder om 2 Factor Authentication in te schakelen:

1) Log in op uw WordPress Dashboard (domeinnaam.ext/wp-admin).

2) Klik op Plugins

3) Klik op Nieuwe Plugin

4) Vul bij Plugins zoeken in: Two Factor Authentication

5) Installeer de Two Factor Authentication plugin en activeer deze

6) In het menu aan de linkerzijde klikt u nu op Two Factor Auth 

7) Selecteer bovenaan Enabled

8) Installeer op uw smartphone de Google Authenticator app

9) Klik in de Authenticator app op + en scan de streepjescode

10) Klik in de Two Factor Authentication plugin in WordPress op Wijzigingen opslaan

 

Wanneer u nu uitlogt en opnieuw inlogt op uw WordPress Dashboard dan wordt eerst om het wachtwoord en vervolgens om de code uit de app gevraagd. Uw WordPress Dashboard is nu veel beter beveiligd en de kans dat hackers hierop kunnen inloggen is een stuk kleiner geworden.

Heeft u nog vragen aan de hand van bovenstaande instructies of kunnen wij u ergens anders bij helpen? Neem dan contact met ons op per e-mail of via de chatknop rechtsonder op deze pagina.