Hoe kunnen wij helpen?
Categorieën
< Alle onderwerpen

Hoe kan ik Google fonts lokaal en sneller laden op een WordPress Website?

Het lokaal laten laden van Google Fonts op een WordPress website heeft een aantal voordelen, zo worden de fonts (lettertypen) sneller geladen en de GDPR (AVG) wordt niet geschonden als gevolg van verbindingen naar Google. U kunt dit instellen door de volgende stappen te volgen:

1) Log in op het Dashboard van uw WordPress website

2) Klik in het menu op Plugins en vervolgens op Nieuwe plugin

3) Vul in het zoekveld OMGF in en druk op enter

4) Klik bij de plugin OMGF | GDPR Compliant, Faster Google Fonts. Easy op Nu installeren en vervolgens op Activeren.

5) Klik op Instellingen en vervolgens op Optimize Google Fonts

6) Selecteer bij Font-Display Option de optie Swap, scroll helemaal naar beneden en klik op Save & optimize

7) Leeg de caching van geinstalleerde caching plugins en nu moeten in het venster naast Manage Optimized Fonts de lettertypen die zijn gedownload en lokaal worden geladen zichtbaar worden.

Wanneer de lettertypen zichtvaar worden dan werkt het lokaal laden van de fonts, wanneer u gebruikmaakt van Elementor of Divi dan kan dit niet helemaal goed werken. U kunt in de plugin onder Geavanceerde Instellingen dan Divi/Elementor Compatibility inschakelen. Wanneer u Divi gebruikt dan dient u de stappen in deze handleiding van OMGF nog te volgen: https://daan.dev/docs/omgf-pro-faq/divi-compatibility/

Heeft u nog vragen over het lokaal laden van Google Fonts of kunnen wij u helpen bij het instellen of installeren van de plugin? Neem dan contact met ons op per e-mail, WhatsApp of via de chatknop rechtsonder op deze pagina.

Inhoudsopgave