Hoe kunnen wij helpen?
Categorieën
< Alle onderwerpen

Hoe kan ik een backup van een WordPress website maken?

Wij maken dagelijks backups van alle hostingaccounts en wij bewaren deze 30 dagen op Standaard webhosting en 90 dagen op WordPress webhosting.

Het is ook mogelijk om zelf een backup van uw WordPress installatie te maken. Hiervoor zijn diverse plugins in WordPress beschikbaar maar het grote nadeel hiervan is dat wanneer uw WordPress installatie niet meer werkt u ook geen toegang tot deze plugins meer heeft. Daarom adviseren wij om uw WordPress installatie met Installatron te backuppen. Naast dat deze backup onafhankelijk is van WordPress wordt deze ook nog veel sneller gemaakt en kunt u uw website binnen 1 tot 2 minuten herstellen. U maakt de backup via Installatron door de volgende stappen te volgen:

1)  Log in op het DirectAdmin controlepaneel
2) Klik rechtsbovenin op de naam van uw website onder My Applications
3) Klik op het gebogen pijltje rechtsboven
4) Klik rechtsonder op Backup
5) De backup wordt nu gemaakt, afhankelijk van de grootte van uw WordPress website duurt dit circa 2 minuten. 

De backups welke u zelf maakt worden opgeslagen in uw webhosting pakket, de backups welke wij automatisch maken worden opgeslagen op ons backup platform en nemen dus geen ruimte in op uw webhosting pakket.

Indien u nog vragen heeft over WordPress backups of indien u een backup door ons wilt laten terugzetten dan vernemen wij dat graag.

Inhoudsopgave