Hoe kunnen wij helpen?
Categorieën
< Alle onderwerpen

Hoe kan ik beginnen met WordPress?

Om te beginnen met WordPress moet u eerst een hostingpakket met daarop WordPress geinstalleerd hebben, onze WordPress webhosting pakketten kunt u hier vinden: https://www.hostingsquad.nl/wordpress-webhosting/

Nadat u het pakket besteld heeft ontvangt u een e-mail waarin wij aanbieden om WordPress voor u te installeren. Wij zullen WordPress over het algemeen binnen een uur voor u installeren. Omdat de aanvraag van de domeinnaam een aantal uur in beslag neemt en WordPress niet goed functioneert zonder werkende domeinnaam kunt u helaas niet direct nadat wij WordPress voor u geïnstalleerd hebben aan de slag. De registratie van een domeinnaam neemt tussen de 2 en 4 uur in beslag, zodra uw domeinnaam werkt kunt u verder met de volgende stappen.

1) Log in op uw WordPress installatie, hoe u dat doet kunt u hier lezen.

2) Wanneer u ingelogd bent op WordPress dan kunt u onder instellingen -> Algemeen de Site Titel en Slogan invullen. Scroll vervolgens helemaal naar beneden en klik op Wijzigingen opslaan.

3) Nu vult u de naam van uw website onder Website Naam in, direct hieronder staat Website Tag, hier kunt u een uitgebreidere omschrijving van je website invullen. Voor zoekmachine optimalisatie is het belangrijk dat u hier een juiste omschrijving van uw website, product of blog invult. De overige velden laat u onveranderd. Scroll helemaal naar beneden en klik op opslaan.

4) Het is nu van belang om eerst uw website te beveiligen, hiervoor kunt u de WordFence en WPS Hide Login plugins gebruiken. Hoe u deze plugins installeert en instelt kunt u hier lezen.

5) Nadat u uw WordPress installatie beveiligd heeft kunt u beginnen met het aanmaken van pagina’s of berichten. Standaard wordt WordPress geleverd met een aantal thema’s die het uiterlijk van uw website bepalen. U kunt ook een ander thema naar wens installeren voor meer mogelijkheden of een ander uiterlijk. Hoe u een thema in WordPress installeert kunt u hier lezen.

6) U kunt uiteraard ook afbeeldingen uploaden en gebruiken in de diverse pagina’s. Afhankelijk van het gebruikte thema kan dit tijdens het opbouwen van een pagina of moeten afbeeldingen eerst geupload worden. Het uploaden van afbeeldingen doet u onder Media. 

7) Wanneer uw website een aantal pagina’s heeft dan kunt u deze versnellen met behulp van de LiteSpeed cache plugin. Hoe u dat doet kunt u hier vinden.

Wanneer u weinig ervaring met CMS-pakketten heeft dan kan WordPress in het begin onoverzichtelijk en overweldigend zijn. Wanneer u wat langer in WordPress werkt en de opties uitprobeert dan zult u merken dat u al snel uw weg binnen WordPress kunt vinden en eenvoudig en snel een mooie website kunt neerzetten. Diverse thema’s en builders voor WordPress zoals Divi en Elementor hebben uitgebreide video’s op hun website staan waarin het bouwen van websites met behulp van deze builders wordt uitgelegd.

Heeft u vragen of komt u ergens niet uit binnen WordPress? Dan helpen wij u graag weer op weg, u kunt altijd contact met ons opnemen via chat, e-mail, telefoon en whatsapp.

Inhoudsopgave