Om uw E-mail in te stellen in Outlook 2013 kunt u onderstaande handleiding volgen.

Outlook 2013 werkt alleen wanneer alle updates voor Outlook en Windows geinstalleerd zijn. Ondanks dat Outlook 2013 nog ondersteund wordt raden wij voor een maximale beveiliging aan om uw Outlook te upgraden of over te stappen naar gratis E-mail client zoals Thunderbird

De handleiding voor nieuwere Outlook versies kunt u hier vinden.

1) Open Outlook 2013 en klik op bestand(File) en op account toevoegen(Add account). U krijgt dan het volgende scherm te zien

2) Selecteer Handmatige instellingen of servertypen(Manual setup or additional server types) en klik op volgende, u krijgt dan het volgende scherm te zien:

3) Selecteer Pop of IMAP en klik op volgende, u krijgt dan het volgende scherm te zien:

4) Vul uw naam en e-mailadres in.

Selecteer bij account type IMAP.

Vul bij server voor inkomende en server voor uitgaande e-mail  het volgende in: mail. gevolgd door uw domeinnaam (mail.uwdomeinnaam.ext). Voor ons voorbeeld e-mail adres info@hsqd.nl is dit dus mail.hsqd.nl.

Bij gebruikersnaam vult u uw e-mailadres in zonder hoofdletters.

Vul het wachtwoord in en klik op Meer instellingen (More Settings), u krijgt dan het volgende scherm te zien:

 

 

5) Selecteer het tabblad Uitgaande Server en vink “De server voor uitgaande mail vereist verificatie” aan. Klik vervolgens op het tabblad geavanceerd, u krijgt dan het volgende scherm te zien:

6) Vul bij Inkomende server (IMAP) 993 in, selecteer bij encryptie SSL

Vul bij Uitgaande server (SMTP) 465 in, selecteer bij encryptie SSL

Klik nu op Ok en vervolgens op Volgende, het E-mail adres zal nu getest worden en daarna kunt u E-mail verzenden en ontvangen in Outlook 2013.