Om te beginnen met WordPress moet u eerst een hostingpakket met daarop WordPress geinstalleerd hebben, onze WordPress webhosting pakketten kunt u hier vinden: https://www.hostingsquad.nl/wordpress-hosting/

Nadat u het pakket besteld hebt wordt WordPress automatisch geïnstalleerd en ontvangt u de inloggegevens. Omdat de aanvraag van de domeinnaam een aantal uur in beslag neemt en WordPress niet goed functioneert zonder werkende domeinnaam kunt u helaas niet direct na bestelling aan de slag. De registratie van een .NL domeinnaam neemt tussen de 2 en 4 uur in beslag, zodra uw domeinnaam werkt kunt u verder met de volgende stappen.

1) Log met de inloggegevens of via uw Mijn HostingSquad account in op het DirectAdmin controlepaneel van uw webhosting pakket. Scroll vervolgens helemaal omlaag en klik daar op het WordPress icoontje waar My Blog onder staat.

2) Vul in het volgende scherm bij Titel de titel van uw website in, scroll verder naar beneden naar Administrator gebruikersnaam, wijzig deze naar wens in uw eigen naam of de naam van uw bedrijf, vul hierna een zelfgekozen administrator wachtwoord in.

3) Nu vult u de naam van je website onder Website Naam in, direct hieronder staat Website Tag, hier kunt u een uitgebreidere omschrijving van je website invullen. Voor zoekmachine optimalisatie is het belangrijk dat u hier een juiste omschrijving van jouw website, product of blog invult. De overige velden laat u onveranderd. Scroll helemaal naar beneden en klik op opslaan.

4) Scroll helemaal terug omhoog en klik op de link welke eindigt op /wp-admin/, u logt nu direct in op het WordPress Dashboard.

5) Nu u bent ingelogd op het WordPress dashboard kunt u kijken welke standaard functies er allemaal aanwezig zijn. Vaak zijn er updates voor vertalingen of WordPress direct na de installatie. Om de laatste updates te installeren klikt u op updates, vervolgens kunt u plugins, WordPress, vertalingen of thema’s updaten. wij raden aan eerst de plugins te updaten en dan pas WordPress zelf.

6) U kunt nu een aantal belangrijke plugins gaan installeren. Wij raden aan om uw website te beveiligen met de Wordfence plugin. Om uw website om te zetten naar HTTPS (iets dat wij zeker aanraden) kunt u deze handleiding volgen: https://www.hostingsquad.nl/helpdesk-handleidingen/hoe-zet-ik-mijn-wordpress-website-om-naar-https/

7) Wanneer uw website beveiligd is en omgezet is naar HTTPS dan kunt u een thema kiezen. Indien u net begint met het bouwen van een WordPress website dan is een thema met een goede visual builder aan te raden. Wij raden in dat geval Divi aan van Elegantthemes. Indien u interesse heeft in Divi dan kunt u ons even een e-mailtje sturen voor de installatie van het Divi Thema, wij kunnen uw website dan ook kosteloos van een licentie voorzien. Wilt u weten hoe u een thema installeert? klik dan hier voor onze handleiding voor het installeren van een thema.

Heeft u nog vragen aan de hand van bovenstaande instructies of kunnen wij u ergens anders bij helpen? Neem dan contact met ons op.