Op al onze webhosting en VPS pakketten kunt u e-mail ophalen via zowel POP3 als IMAP. Regelmatig krijgen wij de vraag wat het verschil is tussen POP3 en IMAP.

Wanneer u gebruik maakt van IMAP dan blijft de e-mail op de server staan en dan wordt deze gesynchroniseerd met alle apparaten welke door middel van IMAP verbinden met het e-mail account. Op ieder apparaat heeft u dus precies dezelfde e-mail. Deze methode zorgt wel voor meer schijfgebruik op uw webhosting pakket.

Bij gebruik van POP3 wordt de e-mail van de server gedownload en vervolgens op de server verwijderd, deze e-mail is dus niet via de server te synchroniseren naar meerdere apparaten. Omdat de e-mail maar naar 1 apparaat wordt gedownload bestaat de kans dat u e-mail kwijtraakt wanneer het apparaat defect raakt. Doordat de e-mail wordt gedownload naar uw apparaat neemt deze geen schijfruimte in op uw webhosting pakket.

Wij raden altijd aan gebruik te maken van IMAP tenzij u hele grote hoeveelheden mail wilt opslaan, bij IMAP is er altijd een kopie van de e-mail aanwezig op uw webhosting pakket en deze wordt ook nog dagelijks gebackupt. Hierdoor is de kans dat uw e-mail verloren gaat veel kleiner.

Indien u nog vragen heeft over POP3 of IMAP dan vernemen wij dat graag.