WordPress SquadVPS

Een WordPress SquadVPS is een complete, managed, oplossing voor de hosting van (grote) WordPress of Woocommerce websites. De pakketten zijn samengesteld en geconfigureerd zodat WordPress websites optimaal presteren. Deze bevatten, naast een VPS op een modern en snel platform, het DirectAdmin controlepaneel, LiteSpeed webserver, CPGuard beveiliging en Installatron voor het beheer en onderhoud van een WordPress installatie.

Op basis van ruim 10 jaar ervaring met het optimaliseren van hosting-oplossingen voor WordPress websites worden de WordPress SquadVPS pakketten per website op maat geconfigureerd. Doordat wij de software en configuratie gecombineerd kunnen aanbieden zijn de prijzen zeer voordelig. Op al onze VPS-en geven wij 2 maanden niet-tevreden-geld-terug garantie en een netwerk-uptime garantie van 99,9%. Alle VPS pakketten kunt u per maand betalen en zijn maandelijks opzegbaar. 

Twijfelt u welke SquadVPS geschikt is voor uw website? Neem dan contact met ons op per e-mail, telefoon, chat of WhatsApp voor een persoonlijk advies. 

Inbegrepen bij WordPress SquadVPS pakketten

 • 100% Managed VPS
 • VPS volledig geoptimaliseerd voor de hosting van WordPress / Woocommerce websites
 • DirectAdmin controlepaneel
 • Redundante nameservers
 • Binnen maximaal 1 werkdag opgeleverd
 • Direct na oplevering bruikbaar
 • Dagelijkse backups welke 7 dagen bewaard worden
 • Backups gaan niet van de opslagruimte af
 • 24/7 Monitoring van VPS en services
 • Binnen enkele minuten te upgraden 
 • Alle voordelen van een eigen server zonder zorgen over onderhoud, beveiliging en bereikbaarheid
 • Dedicated IPv4 adres
 • Dedicated IPv6 adres
 • Admin toegang tot DirectAdmin
 • SSH toegang op User-level
 • Wijzigingen aan de VPS worden kosteloos uitgevoerd
 • Gratis optimalisatie naar gebruik
 • Installatie en configuratie van Caching naar wens
 • Onbeperkt aantal SSL certificaten
 • Gratis verhuisservice voor websites en e-mail
 • Geen jaarlijkse prijsverhogingen
 • 24/7 storingsnummer
 • 2 maanden Niet-tevreden-geld terug garantie
 • Geen installatie- of setupkosten
 • 99,9% netwerk uptime garantie
 • Betalen en opzeggen per maand mogelijk
 • Gegarandeerde servercapaciteit
 • Razendsnelle SSD opslag
 • Nodes ondergebracht in Nederlands datacenter
 • Gratis helpdesk bereikbaar via telefoon, e-mail en chat
 • Gratis advies bij de keuze van een VPS pakket

De WordPress SquadVPS pakketten worden geleverd inclusief LiteSpeed webserver. Deze webserver software heeft een aantal speciale eigenschappen waardoor WordPress en Woocommerce websites vele malen sneller laden dan op een server met Apache en/of Nginx zonder dat er specifieke aanpassingen aan de website moeten worden doorgevoerd. De verschillende voordelen van LiteSpeed webserver zijn:

Snelheid

LiteSpeed Enterprise Web Server (LSWS) is de snelste webserver die beschikbaar is. Een WordPress website is minimaal 12x sneller dan Nginx en 84x sneller dan Apache bij een gelijk aantal cores. Uw VPS kan hierdoor gemiddeld 20x meer bezoekers verwerken. In onderstaand overzicht worden de verschillen tussen Apache, Nginx en LiteSpeed Webserver duidelijk weergegeven.

LiteSpeed Cache Plugin

De LiteSpeed Enterprise Web Server werkt samen met de gratis LiteSpeed Cache Plugin voor WordPress. Door de samenwerking tussen deze plugin en de LiteSpeed webserver laden WordPress websites ruim 60% sneller dan op servers waarop LiteSpeed caching niet beschikbaar is. 

De LiteSpeed Cache plugin is zeer uitgebreid en ondersteunt verschillende caching technieken. Zo wordt ESI ondersteunt waarmee public cache en private cache gecombineerd worden. Wordt database optimization en CSS, JS en HTML minify ondersteund en kan een crawler ingesteld worden waarmee de cache automatisch vernieuwd wordt.

Al deze instellingen zijn eenvoudig te maken vanuit de LiteSpeed Cache Plugin.

HTTP/3

HTTP/3 & QUIC

LiteSpeed Enterprise WebServer is de eerste webserver welke HTTP/3 volledig ondersteunt. HTTP/3 is ontstaan uit QUIC, een protocol ontwikkeld door Google waarbij de verbinding niet over TCP maar over UDP gaat. Dit heeft een aantal voordelen waardoor niet alleen meerdere verbindingen gelijktijdig worden gemaakt maar deze ook nog onafhankelijk van elkaar gemaakt en beheerd worden. Als gevolg hiervan is de laadtijd ongeveer 10% korter. 

Behalve sneller is HTTP/3 ook veiliger doordat al het dataverkeer versleuteld wordt. 

Zowel QUIC als HTTP/3 zijn beschikbaar op onze WordPress Webhosting pakketten. Om te testen of uw website HTTP/3 ondersteunt kunt u deze testen via https://www.http3check.net

Image optimization

De LiteSpeed Cache plugin wordt geleverd inclusief de mogelijkheid om automatisch of handmatig afbeeldingen te optimaliseren. Hierdoor worden alle afbeeldingen op de website via een externe server verkleind zonder verlies van kwaliteit. De afbeeldingen kunnen ook gelijk omgezet worden naar het nieuwe WebP formaat zodat browsers welke WebP ondersteunen hier gebruik van kunnen maken.

QUIC.cloud

Bij LiteSpeed webserver wordt de QUIC.cloud dienst geleverd. Een wereldwijd CDN (Content Delivery Network) dat WordPress content volledig in cache plaatst. De meeste CDN’s plaatst alleen statische content in cache door het gebuik van de LiteSpeed cache plugin plaatst QUIC.cloud ook de dynamische content in cache wat de laadtijden sterk verlaagt.

WordPress Beveiliging

LiteSpeed Web Server bevat ook WordPress Protection. Deze functie in welke op ons WordPress webhosting platform ingeschakeld staat zorgt ervoor dat aanvallen op WordPress websites worden gestopt. Vooral brute force aanvallen op de wp-admin en DDOS aanvallen op xml-rpc worden geblokkeerd door de LiteSpeed Web Server. Hierdoor is de bereikbaarheid van uw website beter en zal deze minder snel uitvallen door aanvallen.

cPGuard voor de beveiliging van webhosting pakketten

CPGuard beveiligt servers en de websites welke hierop gehost worden met een groot aantal verschillende methodes. Zowel externe aanvallen als lekken of bugs die misbruikt kunnen worden in website-bestanden worden door CPGuard gedetecteerd en geblokkeerd. Doordat veel WordPress websites diverse plugin’s gebruiken die door verschillende ontwikkelaars gemaakt en onderhouden worden kunnen deze websites meerdere lekken of bugs bevatten. Vaak worden deze lekken of bugs al misbruikt voordat de ontwikkelaar een oplossing heeft uitgebracht of voordat deze geïnstalleerd is op alle websites. CPGuard blokkeert aanvallen op deze bugs en lekken vaak al in een zeer vroeg stadium waardoor de kans op een gehackte website sterk afneemt. CPGuard heeft een groot aantal andere functies voor de beveiliging van websites:

Malware Scanner

De malware scanner in CPGuard detecteert virussen, malware, spyware en bestanden die onveilige code bevatten. Wanneer dit bekende bestanden zijn zoals WordPress bestanden dan kan de malware scanner deze bestanden zelf opschonen. De scanner scant nieuwe of gewijzigde bestanden automatisch op infecties. Accounts kunnen ook handmatig gescand worden om alle bestanden te laten controleren en opschonen. 

Geavanceerde actieve beveiliging

De geavanceerde actieve beveiliging zorgt ervoor dat websites en servers veilig blijven. Ieder verzoek aan de server wordt gecontroleerd op hack poging, aanval of poging tot overbelasting. Wanneer een dergelijk verzoek gedetecteerd wordt door CPGuard dan zal de aanvaller direct geblokkeerd worden. 

Ook aanvallen op specifieke software zoals de XML-RPC service in WordPress of de wp-login pagina worden gedetecteerd en geblokkeerd. Daarnaast maakt CPGuard gebruik van een wereldwijde database van IP-adressen welke gebruikt worden voor aanvallen. Een verzoek van een dergelijk IP-adres wordt direct geblokkeerd. 

Server en domein reputatie

CPGuard controleert iedere dag de reputatie van zowel de server als de domeinnamen die aan de server zijn gekoppeld. Een goede reputatie zorgt ervoor dat websites niet op zwarte lijsten komen en voor iedere bezoeker te bereiken zijn. Ook voor het afleveren van e-mail is het van groot belang dat de reputatie van zowel de domeinnaam als de server in orde zijn.

Wanneer een domeinnaam of een IP-adres dat gekoppeld is aan de server een verminderde reputatie heeft of op een blacklist vermeld wordt dan geeft CPGuard hiervan een melding zodat dit opgelost kan worden.

cPGuard voor de beveiliging van webhosting pakketten

De WordPress VPS pakketten worden geleverd met de Installatron plugin die via DirectAdmin te benaderen is. Met Installatron kunnen WordPress installaties eenvoudig beheerd worden. Met de handige interface kunnen WordPress websites geïnstalleerd, gekopieerd en verwijderd worden. Er kan met Installatron ook eenvoudig een staging of test website aangemaakt worden.

HostingSquad WordPress Hosting logo

WordPress beheer

Met Installatron kunnen vanuit het DirectAdmin controlepaneel eenvoudig meerdere WordPress Installaties beheerd worden. Het installeren, clonen, backuppen en wijzigen van instellingen kan vanuit Installatron zonder hiervoor in te hoeven loggen in WordPress. Zo kunnen zelfs wanneer WordPress installatie niet correct meer werkt de instellingen gewijzigd worden.

Ook het aanmaken van een staging of test website kan zeer eenvoudig door een bestaanden website te clonen. Wanneer de wijzigingen die op een staging website zijn doorgevoerd overgezet mogen worden naar de productie website dan kan de staging website eenvoudig gesynchroniseerd worden met de productie website.

Backups

Installatron kan per applicatie ingesteld worden om automatisch backups te maken. Dit kan bijvoorbeeld dagelijks of wekelijks. Wanneer er een grote wijziging aan een website wordt doorgevoerd dan kan er ook handmatig een backup gemaakt worden zodat de website snel terug gezet kan worden naar de status zoals deze was voor de update.

Deze backups worden op het pakket waarin de website staat opgeslagen en niet, zoals met de dagelijkse server backups, op een extern backup platform.

Updates

WordPress updates kunnen ook door Installatron uitgevoerd worden. Dit kan handmatig via de Installatron interface of automatisch op ingestelde tijden. Wanneer Installatron een WordPress website automatisch update dan maakt deze eerst een backup en zal dan de website updaten. Indien gedetecteerd wordt dat een update mislukt of er problemen zijn ontstaan tijdens de update dan zal Installatron de backup terugzetten en de eigenaar van de website informeren.

Gratis Verhuis- en optimalisatieservice

Bij onze WordPress SquadVPS pakketten wij een gratis verhuisservice. Met deze verhuisservice verzorgen wij de verhuizing van al uw website-bestanden, databases en e-mail. Tijdens de verhuizing scannen wij zelfs al uw bestanden op bekende virussen en malware zodat u met een schoon pakket bij ons aan de slag kunt.

In overleg met u plannen wij een moment waarop uw data wordt verhuisd, zodra de verhuizing voltooid is ontvangt u van ons instructies voor het wijzigen van bijvoorbeeld e-mail instellingen. Indien u hiervoor niet de kennis heeft of wanneer u hier niet uit komt dan helpen wij graag door bijvoorbeeld de e-mail instellingen goed te zetten via hulp op afstand. 

Door gebruik te maken van de verhuisservice heeft u geen omkijken naar de verhuizing van uw data. Onze medewerkers hebben zeer veel ervaring met het verhuizen van websites en e-mail zodat uw data snel en nauwkeurig overgezet kan worden.

Naast de verhuisservice leveren wij bij WordPress SquadVPS pakketten een gratis optimalisatieservice. Door het installeren, en configureren van de LiteSpeed cache plugin zorgen wij dat uw website optimaal gebruik maakt van ons de afgenomen VPS. De instellingen worden aangepast op uw website zodat deze een optimale laadsnelheid behaalt. Gemiddeld laad een website circa 2,5 maal sneller wanneer deze verhuisd wordt naar een  WordPress SquadVPS en vervolgens door ons geoptimaliseerd wordt.

Wilt u uw website gratis laten verhuizen en/of optimaliseren? Vul dan het aanvraagformulier voor verhuizing in dat u hier kunt vinden.

Altijd maatwerk

Iedere WordPress SquadVPS wordt op maat geconfigureerd afhankelijk van de vereisten van de website(s) welke op de VPS geplaatst zullen worden. Ook specifieke wensen van klanten kunnen hierin verwerkt worden.

Een grote WordPress website met veel bezoekers en veel pagina’s vereist een andere optimale configuratie van een VPS dan een Woocommerce webshop met minder bezoekers en een groot aantal producten. Doordat een WordPress SquadVPS niet gedeeld wordt met andere gebruikers kan deze volledig ingesteld worden op de website(s) welke hierop geplaatst worden. 

Wijzigt een website vanwege nieuwe software of uitbreiding, dan wordt de configuratie van de server hierop aangepast zodat de website altijd optimaal functioneert.

Het toevoegen van extra software aan een VPS of de keuze voor een ander controlepaneel dan DirectAdmin is altijd mogelijk. Zo kan de VPS helemaal naar wens worden aangepast.

24/7 monitoring

Iedere WordPress SquadVPS wordt 24/7 gemonitord. Dit gebeurt zowel door de websites welke op de VPS staan automatisch te testen als door onze monitoring software die iedere minuut controleert of er problemen (dreigen) op te treden.

Ons monitoring systeem controleert iedere VPS op ruim 100 verschillende punten. Wanneer wij een aanwijzing krijgen dat er op een VPS problemen kunnen ontstaan dan grijpen wij direct in. Zo voorkomen wij vaak dat er problemen ontstaan met de bereikbaarheid van de websites die op een VPS geplaatst zijn zonder dat onze klanten hier iets van merken.

Mocht er toch een probleem optreden met een VPS of ons netwerk dan zijn wij 24/7 te bereiken op ons storingsnummer.