Waarom we WordPress Hosting aanbieden

08-05-2019

Al een aantal jaren bieden wij WordPress Hosting als aparte hosting variant aan. Naast dat WordPress een zeer veel gebruikt CMS is om websites te bouwen en te onderhouden, is WordPress ook zeer geschikt om te optimaliseren door middel van diverse server optimalisaties. Daarom hebben wij besloten om een webhosting- platform te ontwikkelen wat volledig gericht is op het hosten van WordPress websites. Uiteraard werken WordPress websites ook op onze Standaard Webhosting  pakketten, echter is de laadsnelheid op ons WordPress Hosting platform ongeveer 45% sneller. WordPress websites gehost op dit platform hebben dus een zeer groot voordeel ten opzichte van websites welke gehost worden op een universeel webhosting platform.

Het WordPress Hosting platform is opgebouwd uit een aantal zeer snelle servers met daarop software welke geoptimaliseerd is voor het laden van WordPress websites. Op deze servers draait MariaDB als database service, uit onze tests is gebleken dat dit het snelste en meest optimaal werkt met WordPress websites. Als Webhosting service is gekozen voor Litespeed Webserver, deze laad pagina’s zeer snel en ondersteunt de allernieuwste technieken zoals HTTP/2.

Daarnaast heeft Litespeed een caching plugin ontwikkeld (Litespeed Cache) voor WordPress welke zeer goed samenwerkt met Litespeed Webserver. Wanneer er gebruikgemaakt wordt van deze plugin dan laden pagina’s nog sneller. Het installeren en instellen van de plugin is zeer eenvoudig zodat iedereen hier gebruik van kan maken. De plugin biedt ook nog de mogelijkheid om de afbeeldingen te laten optimaliseren, hiermee worden afbeeldingen circa 25% verkleind zonder verlies van kwaliteit.

De WordPress Hosting pakketten zijn uiteraard ook voorzien van de PHP selector zodat de PHP versie en instellingen hiervan eenvoudig gekozen kunnen worden. Op dit moment zien wij zeer goede resultaten in de laadsnelheid met PHP 7.3. Naar verwachting zullen de volgende PHP versies nog verdere optimalisaties bevatten, zodra er nieuwe versies beschikbaar zijn dan zorgen wij dat deze via de PHP selector ingesteld kunnen worden.

Heeft u nog vragen over onze WordPress Hosting pakketten of wilt u meer informatie over de opbouw van ons platform? Neem dan contact met ons op!