Onze hosting groeit met u mee

14-05-2019

Bij HostingSquad zijn alle klanten even belangrijk, of u nu een grote uitgebreide webshop heeft of een eenvoudige beginnende website. Heeft u ambities om uw website of webshop snel te laten groeien? Dan zijn wij uw ideale partner. Doordat wij al een groot aantal klanten begeleid hebben tijdens de groei van enkele tientallen naar duizenden bezoekers per dag hebben wij veel ervaring in de begeleiding hiervan. 

Wat gebeurt er precies wanneer uw website snel groeit?  

Wanneer uw website (heel) snel groeit dan loopt uw account tegen de limieten van het pakket aan. Afhankelijk van het gekozen pakket gebeurt dit eerder of later. Op het moment dat uw account regelmatig tegen de limieten van het afgenomen pakket aanloopt dan nemen wij contact met u op. In overleg met u zoeken wij dan de beste oplossing om uw website verder te laten groeien. Omdat onze webhosting pakketten geen datalimiet hebben is de cpu en/of geheugen limiet de eerste waar uw account tegenaan zal lopen. 

Wat merken bezoekers ervan wanneer uw website tegen de limiet aanloopt?

Over het algemeen merken bezoekers er weinig van wanneer uw website soms tegen de limiet aanloopt. In sommige gevallen zal uw website iets trager reageren. Over het algemeen hebben wij al contact met u opgenomen voordat bezoekers daadwerkelijk hinder ondervinden van de limieten. In sommige gevallen kan uw website ineens veel meer bezoekers krijgen. Bijvoorbeeld door een reclame of link vanuit een grote andere website. In dat geval verhogen wij eerst de limieten zodat bezoekers geen hinder ondervinden en nemen wij daarna direct contact met u op voor een oplossing. Zo weet u zeker dat u nooit bezoekers kwijt zult raken wanneer uw website ineens heel snel groeit.

Moet er altijd geupgrade worden wanneer de website tegen de limiet aanloopt? 

Er hoeft niet altijd geupgrade te worden wanneer uw website tegen de limieten van het afgenomen pakket aanloopt. Vaak kan met de juiste optimalisatie of caching de belasting van het account met 50% verlaagd worden. Hierdoor kunt u meer uit hetzelfde pakket halen en hoeft u niet direct kosten te maken wanneer uw website groeit. Vaak raden wij wel aan om een kleine upgrade te doen en de website te optimaliseren. Hierdoor heeft uw account weer voldoende capaciteit om uw website langere tijd goed en snel bereikbaar te houden. 

Wanneer u tegen de limieten van het grootste webhosting pakket aanloopt

Wanneer u al het grootste pakket afneemt of al een keer bent overgestapt naar het grootste webhosting pakket dan is het niet meer mogelijk om nog verder te upgraden. Wij raden af om uw website over meerdere webhosting accounts te verdelen om zo de limieten te omzeilen. De juiste oplossing is in dit geval een VPS. Wij kunnen uw website kosteloos en zonder onderbreking verhuizen van een webhosting pakket naar een VPS. De VPS pakketten kunnen helemaal geoptimaliseerd worden voor uw website zodat deze optimaal gebruikmaakt van de capaciteiten van de VPS. 

Wanneer uw website tegen de limieten van een VPS pakket aanloopt

Wanneer u een grote webshop of veelbezochte website heeft of wanneer uw website gegroeid is dan kan deze tegen de limieten van een VPS pakket aanlopen. Wanneer dit het geval is dan nemen wij ook contact met u op. Wij monitoren 24/7 de belasting van alle VPS-en en grijpen direct in zodra de belasting te hoog wordt. Wanneer dit gebeurt door veel legitieme bezoekers (en dus niet door een aanval) dan nemen wij contact met u op. Gaat het om een eenmalige piek in bezoekers of wilt u afwachten of het aantal bezoekers blijft aanhouden dan kunnen wij tijdelijk extra capaciteit aan de VPS toewijzen.

Het is uiteraard ook altijd mogelijk om te upgraden naar een groter VPS pakket. In sommige gevallen is het echter verstandiger om in plaats van te upgraden een extra VPS af te nemen, hierdoor kunnen de services verdeeld worden over meerdere VPS-en. Dit verlaagt niet alleen de belasting maar verhoogt ook de bereikbaarheid.

Hoe snel kan een webhosting of VPS pakket geupgrade worden?

De webhosting pakketten kunnen binnen 1 minuut geupgrade worden. Wanneer u ons een mailtje of chatbericht stuurt met het verzoek tot een upgraden dan regelen wij dit vaak direct. Het upgraden van een VPS pakket duurt ongeveer 5 minuten. Direct na de upgrade kan er gebruikgemaakt worden van de verhoogde capaciteit. Indien u in plaats van het upgraden van een VPS kiest voor een extra VPS dan verhogen wij in eerste instantie de cpu en geheugen capaciteit van de reeds afgenomen VPS. Het installeren van een nieuwe VPS neemt ongeveer een halve werkdag in beslag. Gedurende deze tijd zal de website door de tijdelijke verhoging van de capaciteit gewoon bereikbaar blijven terwijl uw nieuwe VPS wordt geïnstalleerd.

Welk pakket is geschikt voor uw huidige website?

Het verschilt per website welk pakket geschikt is. Wanneer uw website reeds ergens anders gehost is dan kunnen wij aan de hand van de bezoekersaantallen en het aantal pageviews een advies op maat geven. Is uw website nog klein of bent u deze nog aan het opbouwen? Dan raden wij altijd aan om te starten met een klein pakket. Mocht u tegen de limieten aanlopen dan kunt u altijd snel en eenvoudig upgraden.

Heeft u nog vragen over onze pakketten of wilt u advies op maat? Neem dan contact met ons op!