De voordelen van een Nederlandse webhosting-provider

21-06-2022

Content delivery network

De voordelen van een Nederlandse webhosting-provider

Er zijn vele internationale webhosting-providers, een aantal daarvan heeft zelfs een Nederlandstalige website. Toch kan het afnemen van hosting bij een Nederlandse webhosting-providers vele voordelen hebben. In dit blog bespreken we een aantal van deze voordelen (en een nadeel).

Echt Nederlandse support

Wanneer u webhosting afneemt bij een Nederlandse webhosting-provider dan is de support, zowel via de chat op de website als per e-mail en telefonisch, in het Nederlands. Zeker wanneer u niet bekend bent met veel technische (webhosting) termen dan kan dit extra lastig zijn wanneer de ondersteuning alleen in het Engels beschikbaar is. Naast de taalbarrière is de ondersteuning van Nederlandse webhosting-provider over het algemeen van hogere kwaliteit en gaat deze verder dan de ondersteuning van veel internationale leveranciers.

Servers in Nederland

De meeste Nederlandse webhosting-providers hebben hun servers in Nederlandse datacentra ondergebracht. Dit heeft een aantal voordelen, zo is de vertraging (latency) voor Nederlandse bezoekers lager dan wanneer een website op een server in het buitenland staat. Daarnaast kunnen webhosting-providers met eigen servers die in Nederland zijn ondergebracht snel bij hun eigen apparatuur waardoor bij storingen snel kan worden ingegrepen. Hierdoor zijn Nederlandse webhosting-providers niet afhankelijk van externe partijen bij storingen. Mocht een website die bij een Nederlandse webhosting-provider is ondergebracht toch veel buitenlandse bezoekers hebben dan is een CDN een ideale oplossing.

GDPR (AVG)

De GDPR (AVG) bepaalt dat persoonsgegevens niet buiten Europa opgeslagen mogen worden in verband met overheden welke toegang hebben tot systemen van, onder andere, webhosting-providers. Wanneer een website op de servers van een buitenlandse webhosting-providers staat dan mag deze geen persoonsgegevens verzamelen. Het is dan bijvoorbeeld niet mogelijk om een webshop op de website te plaatsen omdat klanten hiervan hun gegevens moeten invoeren op de website.

Nederlandstalig controlepaneel

Veel Nederlandse webhosting-providers bieden hun webhosting-controlepaneel ook in het Nederlands aan. Doordat deze vertalingen tegenwoordig van zeer hoge kwaliteit zijn kan dit veel duidelijker zijn dan de standaard Engelstalige controlepanelen. Vooral voor gebruikers welke weinig kennis hebben van technische termen is dit vaak een uitkomst. 

Hoge kwaliteit netwerk

In Nederland staan een aantal van de grootste en belangrijkste internetknooppunten ter wereld. Hierdoor zijn ook de interne netwerken tussen internet-providers en datacentra waarin de servers van webhosting-providers staan van zeer hoge kwaliteit, vrijwel ieder datacenter in Nederland heeft minimaal 4 verbindingen met diverse internetknooppunten waardoor bij de uitval van een knooppunt de servers gewoon bereikbaar blijven. Daarnaast is de reputatie van vrijwel alle netwerken in Nederland zeer goed waardoor deze minder snel op blacklists voor e-mail of van virusscanners komen.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de voordelen van een Nederlandse Webhosting-provider? Neem dan contact met ons op en wij beantwoorden graag al uw vragen.