Releem database optimalisatie

27-05-2024

Begin 2023 zijn wij een samenwerking aangegaan met Releem om hun database-optimalisatiesoftware te testen en te verbeteren, zodat deze beter inzetbaar is op hostingplatformen. Na diverse updates, verbeteringen en aanpassingen van Releem, is dit halverwege 2023 uitgegroeid tot een volwassen product dat databaseverzoeken ongeveer 30% sneller kan afhandelen.

Als gevolg hiervan hebben we besloten om Releem op al onze webhostingservers te implementeren en aan te bieden aan klanten die een VPS afnemen. Dankzij ons partnerschap met Releem kunnen wij deze geavanceerde software tegen een zeer lage prijs aanbieden aan klanten met een VPS.

Releem biedt continue monitoring en optimalisatie van database-servers, waardoor deze altijd optimaal presteren, zelfs bij wisselende belasting. Enkele belangrijke voordelen van Releem zijn:

  1. Automatische Optimalisatie: Releem past automatisch de beste configuraties toe op uw MySQL-database, waardoor handmatig afstemmen overbodig wordt.
  2. Realtime Monitoring: De software controleert voortdurend de prestaties van uw database en zorgt ervoor dat deze snel en efficiënt blijft werken.
  3. Aanbevelingen op Maat: Releem geeft gedetailleerde aanbevelingen voor verdere optimalisatie, gebaseerd op de specifieke behoeften van uw serveromgeving.
  4. Kostenbesparing: Door de efficiëntie te verhogen, helpt Releem bij het verminderen van resourcegebruik, wat kostenbesparend werkt.
  5. Betere Gebruikerservaring: Snellere databaseprestaties leiden tot kortere laadtijden voor uw website, wat de algehele gebruikerservaring verbetert.

Met de integratie van Releem in onze diensten, kunnen onze klanten rekenen op een betrouwbare en efficiënte databaseomgeving. Dit is vooral voordelig voor websites en applicaties die intensief gebruikmaken van databaseverzoeken.

Heeft u vragen over Releem? Neem dan contact met ons op.