De voordelen van een Nederlandse webhosting-provider

27-05-2024

Er zijn vele internationale webhosting-providers, sommigen met een Nederlandstalige website. Toch biedt hosting bij een Nederlandse provider veel voordelen. In dit blog bespreken we een aantal van deze voordelen (en een nadeel).


Echt Nederlandse Support

Bij een Nederlandse webhosting-provider ontvangt u support in het Nederlands, zowel via chat, e-mail als telefonisch. Dit is vooral handig als u niet bekend bent met technische termen. De ondersteuning is vaak van hogere kwaliteit en gaat verder dan die van veel internationale aanbieders. Nederlandse supportteams zijn meestal beter bekend met de lokale markt en kunnen u daarom beter adviseren.


Servers in Nederland

Nederlandse providers hebben hun servers in Nederlandse datacentra. Dit zorgt voor lagere latency voor Nederlandse bezoekers en snelle toegang tot apparatuur bij storingen. Hierdoor kunnen problemen snel worden opgelost, zonder afhankelijkheid van externe partijen. Voor websites met veel buitenlandse bezoekers is een CDN een ideale oplossing. Bovendien biedt het hebben van servers in Nederland extra zekerheid in termen van gegevensbescherming en naleving van lokale wet- en regelgeving.


GDPR (AVG)

De GDPR (AVG) schrijft voor dat persoonsgegevens niet buiten Europa mogen worden opgeslagen. Bij een Nederlandse provider kunt u gerust persoonsgegevens verzamelen en bijvoorbeeld een webshop draaien, omdat de data binnen Europa blijft. Dit is cruciaal voor bedrijven die met gevoelige klantgegevens werken en willen voldoen aan de strenge Europese privacywetgeving.


Nederlandstalig Controlepaneel

Veel Nederlandse providers bieden een controlepaneel in het Nederlands aan, met vertalingen van hoge kwaliteit. Dit is vooral handig voor gebruikers met beperkte technische kennis. Een Nederlandstalig controlepaneel maakt het beheer van uw hostingpakket eenvoudiger en toegankelijker, waardoor u efficiënter kunt werken zonder taalbarrières.

Hoge Kwaliteit Netwerk

Nederland heeft enkele van de grootste internetknooppunten ter wereld. Datacentra zijn verbonden met meerdere knooppunten, waardoor servers altijd bereikbaar blijven, zelfs bij uitval. De netwerken hebben een goede reputatie en komen minder snel op blacklists voor e-mail of virusscanners. Dit zorgt voor een betrouwbare en stabiele internetverbinding, wat essentieel is voor de prestaties en beschikbaarheid van uw website.

Meer Informatie

Wilt u meer weten over de voordelen van een Nederlandse webhosting-provider? Neem dan contact met ons op, we beantwoorden graag al uw vragen.