Hoogste serviceniveau
2 Maanden niet-tevreden-geld-terug garantie
Uitstekende ondersteuning op webhosting en VPS

Submenu

Mijn

Wordpress Handleiding

Regelmatig vragen onze klanten informatie over de installatie en het gebruik van Wordpress. Om deze klanten van dienst te kunnen zijn bieden wij al geruime tijd Wordpress Webhosting aan, deze pakketten worden direct geleverd met een voorgeinstalleerde versie van Wordpress waardoor de installatie reeds uitgevoerd is en onze klanten zich volledig kunnen richten op het bouwen van hun website. Het grote voordeel van Wordpress is dat er geen kennis van programmeren of webhosting nodig is om een mooie functionele website te bouwen. Met onderstaande stappen maakt u snel en eenvoudig een begin met uw eigen website.

Stap 1:

Bestel een Wordpress Webhosting pakket, de meeste gebruikers hebben ruim voldoende aan een Wordpress Webhosting A pakket. Kies een passende vrije domeinnaam voor uw website. (in dit voorbeeld gebruiken wij wordpress-voorbeeld.nl)Stap 2:

Na betaling ontvangt u eerst de inloggegevens van het Webhosting pakket, circa 5 minuten laten ontvang u de inloggegevens van de Wordpress installatie. Helaas is de admin omgeving pas bereikbaar wanneer de domeinnaam volledig geactiveerd is, gemiddeld duurt dit tussen de 4 en 6 uur. Zodra uw domeinnaam actief is kunt u het admin gedeelte bereiken door de domeinnaam met daarachter /wp-admin te bezoeken, bijvoorbeeld www.wordpress-voorbeeld.nl/wp-admin. U kunt hier inloggen met de gegevens welke u in de 2e mail ontvangen heeft. Na het inloggen klikt u op Instellingen en vervolgens op Algemeen. Hier kunt u de naam van uw website invullen.

Wordpress Login

Stap 3:

Nu moet er een thema gekozen worden, Wordpress bied standaard ruim 2000 verschillende themas aan, mocht u gebruik willen maken van een ander thema dan deze standaard themas dan kunt u deze zelf uploaden. U kunt themas zoeken en bekijken via het hoofdmenu Weergave en vervolgens Themas, bovenaan kiest u dan voor Nieuwe toevoegen. Vervolgens klikt u op Eigenschap filter en u kiest de eigenschappen welke voor uw website van toepassing zijn. Hierna kiest u een thema, door met uw muispointer over de themas te gaan kunt u kiezen voor een voorbeeld of voor installeren. Het is aan te raden eerst op Voorbeeld te klikken om zo het thema beter te kunnen bekijken, wanneer het Thema bevalt dan kunt u deze installeren.

Wordpress Thema Wordpress Thema keuze

Stap 4:

Nadat het Thema gekozen en geinstalleerd is kan de website gevuld worden. Er is standaard een blog pagina als homepage ingesteld in de meeste themas waar u berichten kunt achterlaten welke u aanmaakt onder Berichten. De overige paginas aanmaken en beheren doet u via Paginas. U kunt eenvoudig fotos of afbeeldingen invoegen met de knop Media Toevoegen.

Wordpress Berichten Wordpress Pagina

Stap 5:

Nadat u de paginas heeft aangemaakt kunt u ervoor kiezen om uw website te voorzien van Plugins, met Plugins kunt u bijvoorbeeld contactformulieren aanmaken.

Wordpress Plugins

Stap 6:

Geniet van het resultaat, de basis van uw website is nu af.Wanneer u nog vragen heeft over Wordpress Webhosting of het Wordpress pakket dan kunt u altijd Contact met ons opnemen.