Hoogste serviceniveau
2 Maanden niet-tevreden-geld-terug garantie
Uitstekende ondersteuning op webhosting en VPS

Submenu

Mijn

Wat is een SSL certificaat en waarvoor wordt het gebruikt?

Een goede vraag maar helaas niet in een enkele zin te beantwoorden. Om uit te kunnen leggen wat een SSL certificaat is en hoe het werkt doet moet eerst duidelijk zijn hoe data van bijvoorbeeld een website over het internet verzonden wordt.

Wanneer een website op het internet bezocht wordt dan stuurt de pc, tablet of smartphone van de bezoeker een aanvraag naar de server waarin gevraagd wordt om de data van de website terug te sturen, de server stuurt deze vervolgens terug en de website wordt weergegeven op het apparaat van de bezoeker. Deze data wordt over het internet verzonden en kan door mensen met toegang tot tussenliggende apparatuur (alle apparatuur tussen de server en de apparatuur van de bezoeker) ingezien worden.

Wanneer dit een standaard website betreft dan is er niets aan de hand, deze data kan immers door iedereen ook bij de server waarop de website staat opgevraagd worden. Anders wordt het wanneer er persoonlijke gegevens of betaalgegevens worden verstuurd of ontvangen naar of van de server. Een voorbeeld hiervan is wanneer er een aankoop plaatsvind in een webwinkel of er wordt ingelogd op een website met persoonlijke gegevens.

Om dit probleem op te lossen is het SSL certificaat bedacht, hiermee wordt de data tussen de server en het apparaat van de bezoeker versleuteld waardoor deze door tussenliggende partijen niet bruikbaar is. Hiermee zijn persoonlijke en betalingsgegevens veilig te verzenden en ontvangen.

Sinds ongeveer een jaar bieden wij gratis SSL-certificaten aan bij ieder webhosting pakket, wanneer u hulp nodig heeft bij het installeren hiervan dan kunt u altijd contact met ons opnemen.


Geplaatst op 11-10-2017