Hoogste serviceniveau
2 Maanden niet-tevreden-geld-terug garantie
Uitstekende ondersteuning op webhosting en VPS

Submenu

Mijn

Uptime

Regelmatig krijgen wij de vraag wat "Uptime" precies betekend en waarom deze op de statuspagina van HostingSquad varieert en bij veel van onze concurrenten altijd hetzelfde is.

Het begrip "Uptime" wordt door verschillende (Webhosting)partijen anders uitgelegd. Bij HostingSquad vinden wij dat uptime de tijd binnen een bepaalde periode is waarin alle websites op een server bereikbaar zijn, onafhankelijk van onderhoud, externe storingen en overmacht. Wij tonen de uptime van onze platformen per periode van 24 uur, 7 dagen en 30 dagen. 

Wij laten onze platformen monitoren door een externe partij welke vanaf 50 verschillende locaties in binnen en buitenland de websites op onze servers controleren op bereikbaarheid. Hierdoor hebben wij ook geen enkele invloed op uptime welke op onze website getoond wordt, wel zo eerlijk vinden wij.

Waarom er soms verschillen zijn tussen de uptime bij HostingSquad en onze concurrenten heeft een aantal oorzaken. Veel partijen vinden dat wanneer websites niet bereikbaar zijn door onderhoud aan een platform (al dan niet aangekondigd), externe storingen of overmacht dat ondanks dat de websites niet bereikbaar zijn dit geen downtime genoemd mag worden en dus geen invloed mag hebben op de genoemde uptime.

Bij HostingSquad worden ook onderhoud en externe storingen zoals een defect in een netwerk van één van onze leveranciers als downtime gezien, de websites van onze klanten zijn dan immers niet bereikbaar, daarnaast kan er nooit twijfel ontstaan over of een downtime nou een storing was of (spoed)onderhoud. Bij veel andere partijen wordt het niet bereikbaar zijn van een gedeelte van de websites op een server ook niet gezien als downtime, bij HostingSquad wel, onze servers zijn pas "up" als alle websites hierop naar behoren draaien.

Bij veel concurrenten zien wij dat de uptime als een vast getal op de website wordt geplaatst, in sommige gevallen is dit de uptime van bijvoorbeeld het jaar ervoor, in de meeste gevallen is het een zelf verzonnen getal.

Wilt u onze actuele uptime bekijken, bezoek dan onze statuspagina. Wanneer u vragen over uptime of een van onze diensten heeft dan kunt u altijd contact met ons opnemen.


Geplaatst op 28-06-2017