Om uw WordPress website snel en veilig te laten werken is het belangrijk om de juiste PHP instellingen te gebruiken. In het DirectAdmin controlepaneel van de WordPress webhosting pakketten van HostingSquad kunt u zelf de PHP versie, modules en waardes instellen. 

Wanneer u de PHP instellingen wilt wijzigen dan volgt u de volgende stappen:

1) Log in op het DirectAdmin controlepaneel van uw webhosting pakket (uwdomeinnaam.ext:2222)

2) Klik op Select PHP version

3) Op dit moment is de laatste PHP versie 7.3, wij raden ook aan om deze te gebruiken. Dit doet u door bovenaan, naast PHP version, te klikken op het drop-down menu. Hier selecteert u 7.3 en vervolgens klikt u op Set as current.

4) De modules welke standaard aan staan zijn meestal voldoende voor een WordPress installatie, indien u een melding in WordPress of een plugin krijgt dat er extra modules nodig zijn dan kunt u deze hier altijd inschakelen.

5) Klik rechtsboven op Show PHP Settings

6) Wanneer u grote afbeeldingen, plugin’s of thema’s upload dan dient u de post_max_size en de upload_max_filesize te verhogen. U doet dit door op de waarde te klikken en vervolgens een hogere waarde te selecteren.

Wij raden aan de waardes niet hoger in te stellen dan 16MB. Indien u toch een groter bestand wilt uploaden dan raden wij aan om de waarde tijdelijk te verhogen en daarna weer terug te zetten.

7) Wanneer u de waardes heeft aangepast dan klikt u op Apply en vervolgens op Save.

Nu zullen de PHP versie en de ingestelde waardes binnen 1 minuut actief zijn.

Heeft u nog vragen aan de hand van bovenstaande instructies of kunnen wij u ergens anders bij helpen? Neem dan contact met ons op.