Om uw WordPress website snel en veilig te laten werken is het belangrijk om de juiste PHP instellingen te gebruiken. In het DirectAdmin controlepaneel van de WordPress webhosting pakketten van HostingSquad kunt u zelf de PHP versie, modules en waardes instellen. 

Wanneer u de PHP instellingen wilt wijzigen dan volgt u de volgende stappen:

1) Log in op het DirectAdmin controlepaneel van uw webhosting pakket (uwdomeinnaam.ext:2222)

2) Klik op Select PHP version

3) Op dit moment is de laatste PHP versie 7.4, wij raden ook aan om deze te gebruiken. Dit doet u door bovenaan, naast PHP version, te klikken op het drop-down menu. Hier selecteert u 7.4 en vervolgens klikt u op Set as current.

4) U kunt op deze pagina ook modules in of uit schakelen, wij raden aan om in ieder geval te zorgen dat de Opcache en Redis modules ingeschakeld zijn.

5) Klik rechtsboven op Show PHP Settings

6) Wanneer u grote afbeeldingen, plugin’s of thema’s upload dan dient u de post_max_size en de upload_max_filesize te verhogen. U doet dit door op de waarde te klikken en vervolgens een hogere waarde te selecteren.

Wij raden aan de waardes niet hoger in te stellen dan 16MB. Indien u toch een groter bestand wilt uploaden dan raden wij aan om de waarde tijdelijk te verhogen en daarna weer terug te zetten.

7) Wanneer u de waardes heeft aangepast dan klikt u op Apply en vervolgens op Save.

Nu zullen de PHP versie en de ingestelde waardes binnen 1 minuut actief zijn.

Heeft u nog vragen aan de hand van bovenstaande instructies of kunnen wij u ergens anders bij helpen? Neem dan contact met ons op.