WordPress heeft gedetecteerd dat je site een onveilige versie van PHP gebruikt.

21-11-2019

WordPress helpt u uw website zo veilig mogelijk te houden. Daarom wordt tegenwoordig ook een melding weergegeven wanneer een website nog draait op een verouderde PHP versie. Wij raden aan om WordPress websites op dit moment op PHP 7.3 te laten draaien, dit is een veilige, snelle en stabiele PHP versie. 

Waarom krijg ik deze melding?

Wanneer de PHP versie waarop uw WordPress website draait niet langer geupdatet wordt dan kunnen er bugs of lekken in deze versie zitten welke niet langer opgelost worden. Om te voorkomen dat uw website gehackt wordt is het dus aan te raden de PHP versie van uw webhosting pakket op een veilige versie in te stellen.

Hoe stel ik een andere PHP versie in?

Via het DirectAdmin controlepaneel kunt u de PHP versie van uw webhosting pakket instellen. U doet dit door in te loggen op DirectAdmin, vervolgens klikt u op Select PHP version, selecteer achter PHP Version voor 7.3. Nu is de PHP versie van uw website ingesteld op 7.3 en nu zal ook de melding uit het WordPress Dashboard verdwijnen.

Waarom staat er standaard geen veilige PHP versie ingesteld?

Wanneer u bij ons een webhosting pakket besteld dan wordt op dat moment de PHP versie ingesteld. Omdat iedere website anders is en wij niet kunnen zien wanneer u uw website update kunnen wij de PHP versie niet voor iedereen automatisch verhogen. Dit zou ervoor kunnen zorgen dat uw website helemaal niet meer werkt en u deze ook niet meer kunt updaten. Onze WordPress Webhosting pakketten worden standaard met een hogere PHP versie geleverd zodat deze minder vaak geupdatet hoeft te worden, dit kan omdat op dit platform enkel WordPress websites worden gehost.

 

Na het wijzigen van de PHP versie werkt mijn website niet meer

In sommige gevallen werkt een WordPress website niet meer na het wijzigen van de PHP versie. Vaak wordt dit probleem veroorzaakt door verouderde plugin’s of een thema dat lange tijd niet meer geupdate is. Door diverse oorzaken kan het voorkomen dat uw website ook niet meer werkt na het terugzetten van de PHP versie van uw website naar de vorige versie. In dat geval raden wij aan om even contact met ons op te nemen, wij helpen u graag met het oplossen van dit probleem.

Heeft u nog vragen over WordPress of PHP? Neem dan contact met ons op!