Webhosting of een VPS?

20-06-2019

Regelmatig krijgen wij de vraag wanneer gekozen moet worden voor een webhosting of reseller webhosting pakket en wanneer voor een VPS. Het antwoord op deze vraag verschilt per situatie en is dus niet eenvoudig te beantwoorden. Toch geven wij in dit blogbericht een paar algemene richtlijnen om u op weg te helpen.

Een enkele website

Wanneer u een enkele website wilt hosten dan voldoen in de meeste gevallen onze Webhosting pakketten.

Wanneer uw website zeer veel bezoekers ontvangt dan kan het beter zijn om een VPS te kiezen. Bij welk aantal bezoekers u beter voor een VPS kunt kiezen is lastig te zeggen omdat iedere website anders is. Over het algemeen raden wij klanten welke meer dan 50GB dataverkeer per maand verbruiken of op korte termijn verwachten te verbruiken aan over te stappen naar VPS pakket. Het kan echter zo zijn dat uw website al eerder tegen de limieten van een webhosting pakket aanloopt, bijvoorbeeld doordat u een zware webshop draait of omdat er veel gelijktijdige bezoekers zijn.

Meerdere websites

Wilt u meerdere websites hosten dan voldoen onze Reseller webhosting pakketten over het algemeen. Een voordeel van deze pakketten is dat u kunt beginnen met een klein pakket en wanneer u meer websites wilt hosten u altijd eenvoudig kunt upgraden naar een groter pakket. Wilt u echter een aantal grote websites met veel bezoekers hosten dan raden wij direct een VPS aan. 

 

Speciale configuraties of optimalisaties

Wilt u voor uw websites een speciale configuratie of bepaalde PHP modules gebruiken welke niet in de reseller webhosting pakketten zijn opgenomen dan raden wij een VPS aan. De Managed SquadVPS pakketten kunnen kosteloos naar wens geoptimaliseerd worden voor uw websites. Ook het later toevoegen van modules of optimalisaties is altijd mogelijk. Doordat wij veel ervaring hebben met het optimaliseren van servers voor bijvoorbeeld de hosting van (Magento) webshops of WordPress websites kunnen wij een VPS al geoptimaliseerd opleveren. Wanneer de VPS een aantal weken in gebruik is dan kunnen wij deze nog verder op maat optimaliseren.  

 

Wanneer u tegen de limieten van een pakket aanloopt

Wanneer u tegen de limieten van uw pakket aanloopt dan zullen wij contact met u opnemen. Vaak kan door middel van optimalisatie voorkomen worden dat er direct geupgrade moet worden. Wanneer u toch moet upgraden dan kunnen wij u binnen enkele minuten omzetten naar een groter pakket. Indien u reeds het grootste pakket afneemt en u upgrade naar een VPS pakket dan kunnen wij uw website gratis verhuizen naar de VPS. 

Advies op maat

Twijfelt u nog of een Webhosting pakket of een VPS voor uw website(s) de juiste keuze is? Neem dan contact met ons op, bijvoorbeeld via de chatknop rechtsonder in beeld. Wij kunnen u dan kosteloos een persoonlijk advies geven voor uw website.

 

Heeft u nog vragen over onze Webhosting en/of VPS pakketten? Neem dan contact met ons op!