Waarom wij alleen maar gebruik maken van eigen hardware

07-06-2019

Bij HostingSquad maken we alleen maar gebruik van onze eigen hardware, deze keuze hebben wij niet zomaar gemaakt. 

Het gebruik maken van alleen maar eigen hardware heeft een aantal grote voordelen ten opzichte van diensten onderbrengen bij externe partijen. Veel webhosting leveranciers brengen hun virtuele servers en daarmee hun diensten onder bij grote, vaak Amerikaanse, partijen. Naast de gevolgen voor de privacywetgeving heeft dit ook als nadeel dat er geen invloed uitgeoefend kan worden op de gebruikte hardware, het uitrollen van veiligheidsupdates en het onderzoek naar problemen.

Doordat wij onze servers en VPS-nodes volledig zelf beheren hebben wij altijd volledig inzicht in de status van alle hardware, de belasting van de verschillende platformen en de snelheid van de verbindingen.  Indien er een probleem optreed in een platform dan zouden wij bij een externe partij afhankelijk zijn van de snelheid waarmee deze partij dat zou oplossen. Wij kunnen direct ingrijpen in een platform waarin een probleem optreed en de problemen oplossen.

Wanneer er een nieuw beveiligingsprobleem wordt ontdekt zoals onlangs de MDS-kwetsbaarheden in de Intel processoren dan kunnen wij deze problemen zeer snel oplossen door de gebruikte software te updaten zodra de updates beschikbaar komen. Bij gebruik van een externe partij kan het een aantal uren tot dagen duren voor deze alle platformen hebben geupdate. Al die tijd blijven de diensten onbeschermd tegen de veiligheidsproblemen. 

Naast de voordelen op het gebied van veiligheid en het ingrijpen bij storingen kan bij een externe partij niet bepaald worden op welke hardware een dienst draait. Vaak bestaan de platformen uit vele verschillende servers waarvan de specificatie en belasting per server flink kan verschillen. Als gevolg hiervan kan een dienst traag of onbereikbaar worden doordat deze toevallig op een volle of verouderde server draait. Bij sommige partijen kan een verhuizing naar een andere server wel aangevraagd worden maar duurt het een aantal uren voordat de verhuizing ook daadwerkelijk uitgevoerd wordt. Tijdens deze uren blijft de dienst traag of onbereikbaar. 

Onze hardware wordt regelmatig geupdate, we vervangen oude hardware en zorgen dat de belasting van een server nooit boven de 50% komt. Wanneer dit wel het geval is dan wordt de oorzaak direct vastgesteld en de oorzaak opgelost. Wanneer een server voor 50% belast wordt dan worden hier geen diensten of VPS-en meer aan toegevoegd zodat er geen overbelasting kan plaatsvinden.

Door alle bovenstaande redenen blijven wij eigen hardware inzetten voor al onze producten.

Heeft u nog vragen over de door ons gebruikte hardware of wilt u meer informatie over een van de diensten? Neem dan contact met ons op!