Kansen in de zomerperiode

08-07-2019

Voor veel ondernemers waarbij hun website of webshop verantwoordelijk is voor een (gedeelte van) de omzet is de zomerperiode erg rustig. Wanneer u geen airco’s, zwembaden of parasols verkoopt in uw webshop dan is uw omzet in deze tijd (een stuk) lager. Maar de zomerperiode bied ook een hoop kansen om uw online omzet na de zomerperiode te verhogen. Een aantal van deze kansen bespreken wij in dit blog.

 

Onderzoek de zoekwoorden voor uw branche

Via de Google zoekwoorden planner kunt u onderzoek doen naar zoekwoorden welke voor uw branche het beste presteren. Wanneer u dit weet kunt u op uw website teksten aanpassen welke beter aansluiten op veel voorkomende zoekworden. Uiteraard kunt u ook nieuwe content aan uw website toevoegen waarin deze zoekwoorden voor komen en welke hier goed op aansluit. U kunt de zoekwoorden planner hier vinden: https://ads.google.com/home/tools/keyword-planner/

Controleer en heroverweeg de gebruikte software

Wanneer u al jarenlang gebruikmaakt van dezelfde software dan kan het verstandig zijn om deze eens te heroverwegen. Sluit de software nog volledig aan bij uw eisen, zijn er mogelijk betere oplossingen of zijn er updates? U kunt bijvoorbeeld evalueren of de gebruikte software voor uw webwinkel nog voldoet en of eventueel gebruikte plugin’s nog relevant zijn. Ook software voor administratie en bijvoorbeeld e-mail lijsten kan opnieuw bekeken worden. Doordat steeds meer functies aan webwinkel software wordt toegevoegd kan het eenvoudiger en voordeliger zijn om alles via de software van de webwinkel te laten verlopen.

 

Beveilig en update uw website

De zomerperiode is bij uitstek geschikt voor het updaten en beveiligen van uw website. Doordat uw website minder bezocht wordt in deze periode is het een goed moment om updates en beveiligingen door te voeren. Vooral wanneer u een WordPress website heeft dan is het belangrijk om regelmatig te updaten. Heeft u updates al een tijd uitgesteld? Dan is het tijd om deze nu uit te voeren. Voor het beveiligen van WordPress websites hebben wij een handleiding samengesteld welke u hier kunt vinden: https://www.hostingsquad.nl/helpdesk-handleidingen/wordpress-beveiligen/

Bekijk en evalueer uw hele website

Heeft u echt het beste design en werkt uw website snel en eenvoudig voor potentiele klanten? Werkt uw website goed op mobiele apparaten en tablets? De zomerperiode is een goed moment om uw website nog eens met een frisse blik te bekijken. Probeer uw website te benaderen als een klant en bekijk ook de websites van uw concurenten eens. 

 

Controleer of laat ons controleren of uw webhosting pakket nog voldoet.

Weet u of uw website altijd snel en goed bereikbaar is? Loopt uw website soms tegen de limieten van het afgenomen pakket aan? Wij raden aan om de logs regelmatig op fouten te controleren en te controleren of het gebruik van de bronnen niet tegen een van de limieten aanloopt. Heeft u vragen hierover of weet u niet precies waar u deze statistieken op kunt vragen? Stuur ons dan even een mailtje of chat met ons via de chatknop rechtsonder in beeld.

Heeft u nog vragen over de genoemde punten in dit blog? Neem dan contact met ons op!