Help! Mijn website is gehackt!

08-05-2019

Help! Mijn website is gehackt! Helaas krijgen wij met enige regelmaat een E-mail of chatbericht welke hiermee begint.

Het is erg vervelend wanneer uw website gehackt is en de gevolgen zijn vaak groter dan in eerste instantie te zien is. Vaak is de website onbereikbaar of verwijst deze door naar een malafide website. Dit zorgt er niet alleen voor dat bezoekers uw website niet meer kunnen zien maar kan er bijvoorbeeld ook voor zorgen dat Google uw website markeert als onveilig of zelfs als gevaarlijk. Wanneer uw website dan weer hersteld is van de hack dan kan deze nog dagen door Google als gevaarlijk worden gemarkeerd. Als gevolg hiervan zakt uw website een behoorlijk aantal plaatsen in de zoekresultaten. 

Naast de mogelijke problemen in zoekmachines wordt er ook vaak spam verstuurd via de gehackte website. Onze spamfilters zorgen ervoor dat vrijwel alle spam welke verzonden wordt via gehackte websites op onze webhosting platfoms al gefilterd wordt voor deze bij de ontvanger aankomt. Helaas wordt spam steeds geavanceerder en kan het soms gebeuren dat tientallen spam-berichten toch door het spamfilter komen. Wanneer deze e-mails bij de ontvangers aankomen en deze markeren dit als spam dan zal e-mail welke u zelf verzend vaak ook bij ontvangers in de spam-box terecht komen. Het kan weken duren voor dit hersteld is en uw e-mail weer gewoon in de inbox van de ontvanger verschijnt.

Het grootste probleem bij een gehackte website is echter dat deze niet meer bezocht kan worden, potentiële klanten, mensen die uw contact-gegevens zoeken, bezoekers welke uw laatste blogs willen lezen en klanten welke een bestelling willen plaatsen zullen dit niet kunnen doen. Als gevolg hiervan komen deze bezoekers of klanten ook minder snel of helemaal niet meer bij u terug. 

Helaas is het herstellen van een gehackte website vaak een tijdrovende klus, alle bestanden moeten worden nagelopen op wijzigingen en infecties en eventuele plugin’s en software moeten geupdate of vervangen worden. Vaak zitten infecties diep in de code van de website verstopt en wanneer deze niet verwijderd wordt dan  zal de website snel weer gehackt zijn.  

Om hacks te voorkomen is het belangrijk uw website zeer regelmatig te onderhouden en te controleren of er geen verouderde software op uw website aanwezig is. Heeft u hier geen tijd voor of mist u de benodigde kennis? Dan is een Managed Webhosting pakket mogelijk een oplossing voor u.

 

Heeft u nog vragen over onze nieuwe producten of wilt u meer informatie over de een van de diensten? Neem dan contact met ons op!