De veiligheid van onze hosting-platformen

18-06-2019

Bij HostingSquad werken wij iedere dag aan de beveiliging van ons platform. Daardoor zijn uw website en e-mail veilig bij ons opgeslagen en zijn alle verbindingen welke u met onze diensten maakt beveiligd met een SSL certificaat.

 

SSL 

Omdat wij de beveiliging van uw data en gegevens net zo belangrijk vinden als de beveiliging van onze eigen gegevens leveren wij bij alle diensten gratis SSL certificaten. Hierdoor is uw website niet alleen veiliger maar deze wordt ook hoger geplaatst in de indexering van zoekmachines. Daarnaast kunt u gebruikmaken van FTPS, SSMTP, SSL-POP en IMAPS. Hierdoor heeft u altijd een veilige, versleutelde, verbinding met de server.

 

Gescheiden containers

Alle accounts op onze servers draaien in gescheiden containers. Door het gebruik van deze containers kunnen virussen en malware de platformen niet beschadigen. Daarnaast kunnen deze zich ook niet van account naar account verspreiden. Een ander voordeel van de containers is dat wanneer een account wordt aangevallen dan andere accounts hier geen overlast van ondervinden. Dit zorgt voor een snellere en betrouwbare hosting van uw website.

 

Patchman

Al onze webhosting-platformen zijn voorzien van Patchman. De Patchman software controleert iedere 24 uur alle websites op beveiligingsproblemen. Zodra er een beveiligingsprobleem geconstateerd wordt dan ontvangt de eigenaar van het account een e-mail. Is het lek na 48 uur nog niet gepatcht dan voert Patchman automatisch updates uit waarmee de lekken gedicht worden. Hierdoor zijn er veel minder problemen met gehackte websites op onze platformen wat zorgt voor een hogere stabiliteit en snelheid.

 

Beveiligingslekken

Regelmatig worden er beveiligingslekken in software of hardware gevonden. Afgelopen maand zijn er meerdere beveiligingsproblemen in de Intel processoren gevonden. Door onze geavanceerde firewall en het gebruik van speciale hard- en software voor de beveiliging van de diensten en belangrijke management services zijn onze servers zelfs wanneer een beveiligingslek ontdekt wordt vaak nog veilig. Ondanks deze dubbele beveiliging houden wij het nieuws rondom beveiligingslekken en updates continue in de gaten. Zodra er een patch beschikbaar komt welke een beveiligingslek dicht dan updaten wij direct al onze systemen.

 

Aanvallen

Regelmatig worden websites op onze webhosting platformen of VPS-en aangevallen om verschillende redenen. Vaak gaat het om pogingen tot het hacken van websites om deze vervolgens te misbruiken voor het verzenden van spam of aanvallen van andere websites. Wanneer zo’n aanval plaatsvind dan detecteren onze monitoring systemen dit direct. Zodra er een melding van een aanval bij ons binnenkomt ondernemen wij actie. In de meeste gevallen blokkeert de geavanceerde firewall de aanval uit zichzelf. In sommige gevallen komt de aanval echter van zoveel verschillende locaties dat wij ook nog handmatig ingrijpen. Door de combinatie van het snelle monitoring-systeem, de geavanceerde firewall en doordat wij 24/7 direct kunnen ingrijpen kunnen wij aanvallen op websites vaak al blokkeren voordat er gevolgen zijn voor de bereikbaarheid van de website.

 

Handleidingen

Wij helpen graag om uw website veiliger te maken. Om u hierbij te helpen hebben wij een groot aantal handleidingen op onze website staan. In een aantal van deze handleidingen wordt uitgelegd hoe u uw website beter beveiligt met bijvoorbeeld 2 Factor Authentication. Wanneer u een vraag heeft over deze handleidingen of de beveiliging van uw website dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij helpen u dan graag met het beveiligen van uw website of bijvoorbeeld het installeren van een SSL certificaat.
 

Alle platformen in eigen beheer

Al onze hosting platformen hebben wij volledig in eigen beheer. De installatie en het onderhoud voeren wij zelf uit en er zijn geen externe partijen met toegang tot een van deze platformen. Wij maken geen gebruik van VPS-en of servers van andere leveranciers en alle servers zijn in Nederlandse datacentra geplaatst in private racks waar geen andere klanten of gebruikers in kunnen. Hierdoor kunnen wij garanderen dat alleen medewerkers van HostingSquad toegang hebben tot onze systemen en de data van websites welke bij ons gehost worden altijd in Nederland staat opgeslagen.
 
Heeft u nog vragen over de beveiliging van onze platformen of uw website? Neem dan contact met ons op!