De snelheid van uw website is belangrijk!

22-05-2019

Wist u dat de laadtijd van uw website voor een groot gedeelte bepaalt of bezoekers op uw website blijven of niet? Uit onderzoek door onder andere Pingdom, Amazon en Google is gebleken dat een trage website zorgt voor een hoge bounce rate (het aantal bezoekers dat uw website direct weer verlaat). Het onderzoek van Pingdom laat zien dat de eerste 2 seconden dat bezoekers moeten wachten niet van invloed is. Wanneer het laden van een website echter langer duurt dan 2 seconden dan verlaten steeds meer bezoekers uw website. Bij een laadtijd van 16 seconden of meer verlaat bijna 75% van de bezoekers de website. In onderstaand schema hebben wij weergegeven hoeveel bezoekers bij een bepaalde laadtijd uw website verlaten:

 

Bounce rate per seconde 

Uit bovenstaande tabel blijkt dat bij een laadtijd van 3 seconden al 11% van de bezoekers en bij een laadtijd van 4 seconden zelfs 24% van de bezoekers uw website verlaat. U raakt dan dus al een kwart van de bezoekers kwijt zonder dat deze uw website hebben bekeken. Dit betekent dus dat u ook 24% van uw potentiele klanten of terugkerende bezoekers kwijtraakt.

Heeft u nog vragen over onze nieuwe producten of wilt u meer informatie over de een van de diensten? Neem dan contact met ons op!