cPGuard op alle webhosting pakketten

13-07-2020

cPGuard voor de beveiliging van webhosting pakketten

Na een aantal weken uitgebreid testen hebben wij al onze webhosting pakketten uitgebreid met cPGuard. cPGuard zorgt ervoor dat websites welke bij ons gehost worden beter beveiligd zijn tegen aanvallen, misbruik en virussen.

Aanvallen

Websites worden continue aangevallen door kwaadwillenden welke proberen om websites offline te laten gaan of de websites te scannen en vervolgens te hacken. Bekende aanvallen zijn onder andere de aanvallen op xml-rpc en wp-admin bij WordPress websites. Ook op andere CMS worden continue aanvallen uitgevoerd om de betreffende websites offline te brengen of te hacken.

Deze aanvallen worden door cPGuard herkend en geblokkeerd, hierdoor blijven websites beter bereikbaar en wordt de kans kleiner dat een website gehackt wordt.

Beveiliging tegen misbruik

Veel gebruikte CMS zoals WordPress, Joomla en Drupal bevatten lekken, soms in de software zelf maar veel vaker in gebruikte plugin’s of andere toevoegingen. Deze lekken worden vaak gebruikt om websites te hacken. Websites worden continue gescand op lekken en wanneer een website een lek bevat dan wordt deze vaak (volledig geautomatiseerd) gehackt. Nadat een website gehackt is wordt hierop phishing content geplaatst of wordt de website gebruikt om uitgaande aanvallen uit te voeren.

cPGuard monitort welke bestanden gewijzigd of toegevoegd worden aan een webhosting pakket en herkent code welke gebruikt wordt voor phising of uitgaande aanvallen. Wanneer de code ontdekt wordt dan probeert cPGuard eerst om het bestand op te schonen, is dit niet mogelijk dan wordt het bestand in quarantaine geplaatst.

Virussen

Er kunnen op verschillende manieren virussen op een webhosting pakket terecht komen. In sommige gevallen komt het virus mee wanneer bestanden geupload worden vanaf een geïnfecteerde computer maar ook via hacks of e-mail kan een virus op een webhosting pakket terecht komen. 

cPGuard scant 2 maal per dag alle bestanden in webhosting pakketten op virussen, zodra een virus wordt gevonden dan wordt het bestand in quarantaine geplaatst zodat dit virus niet verder verspreid kan worden. Via de optie cPGuard in DirectAdmin kunnen klanten ook zelf hun websites scannen op virussen.

Continue verbetering van onze dienstverlening

Wij werken continue aan de verbetering van onze dienstverlening, vaak onzichtbaar en zonder dat u het merkt maar regematig ook door updates door te voeren waar u direct voordeel van heeft. cPGuard is zo’n update net als de onlangs uitgebrachte taalupdate waarmee het DirectAdmin controlepaneel ook in het Nederlands beschikbaar is. 

cPGuard is voor alle klanten welke een webhosting pakket afnemen gratis te gebruiken. Voor onze VPS klanten bieden wij de mogelijkheid om de VPS uit te breiden met cPGuard tegen een laag tarief. 

 
Heeft u nog vragen over cPGuard of een van onze andere updates? Neem dan contact met ons op!